söndag 10 januari 2010

Snart slutrapporterat

Efter den ultimata skräckupplevelsen Velodromkörning på Indiskt vis så promenerade vi igenom tivolit. Den största karusellen var Pariserhjulet och i Europa är det i mitt tycke en av de tråkigaste karuseller som finns, så är det inte i Indien. 8-10 personer i varje korg, ingen dörr och hastigheten på hjulet är typ Hurricane på Liseberg. Korgarna svigas nästan 90 grader rakt ut åt sidan, Emil och Linus fick inte lov att åka.På morgonen efter (den 4Jan) var det så dax för tidig uppstigning igen. Klockan 05.00 smög vi upp och ut i en kolsvart korridor. Med mobiltelefonen i högsta hugg försökte jag hitta strömbrytare samtidigt som jag livrädd spanade efter hotellets lösa vakthund som skällt i korridorerna hela natten. Ner för trappan och fram till ytterdörren och snabt ut, trodde jag. Rulljalusierna var nerdragna och låsta med jordens största hänglås. Hjälp hur ska vi komma ut. Till slut lyckas vi lokalisera hotellägaren och blir utsläpta. Så är vi ute på vägen igen.Äntligen får vi se en fantastisk soluppgång i Himalaya. Tyvärr har jag inte lyckats fånga skådespelet med kameran.En tidig morgon skapade lite trötta förare och det blev 3 frukoststopp och 1 förmiddagslur innan vi var tillbaks vi gränsen till Indien.


När vi till slut forcerat båda passkontrollerna med vederbörligt pappersarbete så tappade vi bort vår guide Anup. Han hade fått punktering igen. Av med hjulet och iväg till närmsta däckverkstad som märkligt nog var precis runt hörnet. Det måste finnas hur många däckverkstäder som helst i detta land... Näst sista natten inkvarterades vi på Hotell Marina och härvid har våra logi krav sjunkit så lågt att en elektrisk värmare, varmt vatten i kranen och ett mindre antal hundar och tuppar gör detta hotell till ett 10 stjärningt Renessance. Egentligen ska vi byta till Manila i Siliguri sista natten men Roger förbarmade sig över oss och bokade om oss hit sista natten oxå.

Tisdag morgon åkte vi ner till garaget i Siliguri för att helt utan tårar lämna in våra trogna Royal Enfield och sedan tillbringa dagen med shopping och pizza lunch.







13.50 på Onsdagen lyfte så vårt plan från Bagdogra mot Delhi. I Delhi hade vi 8 timmars väntan på vårt plan till Istanbul som hade avgångstid 05.10 på torsdag morgon. Men i sann Lindelöfs anda blir saker och tinge inte riktigt som man tänkt sig. Dåligt väder i Delhi försenade vårt plan ytterligare 7 timmar så först efter 15 timmar på ett iskallt marmorgolv i Delhi var vi på väg till nästa mellan landning. Planet till Köpenhamn gick 14.15 utan oss så vi blev ombokade till 08.10 fredag morgon och fick en hotellnatt på ett i våra ögon 20 stjärningt Renesance Courtyard med middag och frukost på Turkish Airways bekostnad. Trots avsaknad av rena kläder och toalettartiklar blev detta ett perfekt avlut på resan.

Tillslut landade vi på Kastrup och alla våra väskor kom med hem. Det blev bara ett litet oplanerat stopp på Öresundståget på vägen in till Malmö C.

Och så änligen hemma igen.
Vi har haft en helt fantastiskt, underbar och händelserik resa och för alla er som inte kör motorcykel men är utrustade med stålmage, tålamod och upptäckarlust kan man uppleva samma äventyr med Rogers Willyjeepar (http://www.hbt.se/)


Är man mer försiktig men gärna vill till de nordöstra delarna av Indien så kan man hyra jeep med chaufför. Vår följeslagare Anup Sundas +919832094534
Kram
Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar